Wedstrijdverslag

Manchester United maakt indruk: schitterend voetbal en zege op Tottenham

Manchester United maakt indruk: schitterend voetbal en zege op Tottenham

19-10-2022 23:06
1

Manchester United heeft op bijzonder overtuigende wijze afgerekend met Tottenham Hotspur. Zonder Cristiano Ronaldo - de Portugese superster werd gepasseerd door Erik ten Hag - werden The Spurs van het kastje naar de muur gespeeld: 2-0.

Vanaf de eerste minuut lieten The Mancunians er geen gras over groeien en werd er hard op de deur van de Tottenham-defensie gebonkt. Het was dan ook een klein wonder dat in het eerste bedrijf nog de brilstand op het bord stond. United was zeer dominant aan de bal, maar vergat het overwicht op het veld in de score uit te drukken. Het vijandelijke doel werd maar liefst negentien (!) keer onder vuur genomen. Dat was het hoogste aantal pogingen van Manchester United in de eerste helft sinds het seizoen 2003/04.

In de tweede helft was het dan ook weinig verrassend dat de score werd geopend door de thuisploeg, gesteund door een kolkend Old Trafford. Via een Spurs-been was het - de wederom in de basis begonnen - Fred die de nul van het bord schoot. The Red Devils lieten sinds het aantreden van Erik ten Hag hun beste spel zien en gaven de Tottenham-spelers geen moment de tijd om onder de druk vandaan te komen. 

Op schitterende wijze besliste Bruno Fernandes vervolgens het duel in de 69ste minuut. De Portugese spelmaker had het vrijwel de gehele ontmoeting op zijn heupen en bekroonde zijn sterke optreden met een heerlijke treffer. Met veel gevoel krulde de international de bal in de bovenhoek. Even later werd een minstens zo mooie treffer nog afgekeurd wegens buitenspel.

In het restant van de wedstrijd kwam de zege geen moment meer in gevaar, waardoor Manchester United verdere aansluiting vindt met de top-vier van de Premier League. Eerder op de woensdag kwam Chelsea op bezoek bij Brentford niet verder dan de brilstand, waardoor het gat naar de felbegeerde vierde plek nog maar één punt bedraagt. Daarmee is de lach terug bij Manchester United, na zondag nog met 0-0 te hebben gelijkgespeeld tegen Newcastle United.