Nieuws

Kudus groot fan van Liverpool-middenvelder: 'Zo wil ik ook spelen'

Kudus groot fan van Liverpool-middenvelder: 'Zo wil ik ook spelen'

19-10-2022 10:23

Mohammed Kudus valt dit seizoen bij Ajax op door zijn creativiteit aan de bal. De Ghanees vertelt in gesprek met Ajax TV dat dit komt door zijn jeugd en onthult ook naar welke speler hij destijds erg opkeek.        

"Als kind kreeg ik altijd de bal om acties te maken", vertelt de Ajacied. "Al verloor ik hem tien keer, ik bleef het proberen. Ongeacht waar ik ben, ik speel nog steeds met diezelfde creativiteit en spelvreugde. Het heeft me gevormd tot de speler die ik nu ben." Kudus wordt door Ajax-trainer Alfred Schreuder vooral als spits gebruikt en de Ghanees denkt dat hij voor die positie nog wat dingen moet verbeteren. "Ik wil meer scoren en beter afmaken."

Kudus is sinds kleins af aan groot van fan van Liverpool-speler Thiago Alcántara. "Als kind genoot ik van zijn spel. Ik houd van creativiteit en spelvreugde. Toen ik in Denemarken speelde heeft een vriend van mij een shirt van hem geregeld. Dat was fantastisch. Het shirt hangt bij mij thuis en ik ben er erg trots op. Soms speelt hij op 'zes' maar dan verliest hij, ondanks zijn verdedigende taken, niet zijn creativiteit. Het maakt niet uit waar hij speelt, hij vindt altijd de balans tussen verdedigen en aanvallen. Zo wil ik ook spelen."