Nieuws

Qatar krijgt tweede landentoernooi toegewezen: 'Bewondering voor de capaciteiten'

Qatar krijgt tweede landentoernooi toegewezen: 'Bewondering voor de capaciteiten'

17-10-2022 10:10

Qatar is aangewezen om de Azië Cup in 2023 te organiseren. Oorspronkelijk zou China de organisatie op zich nemen, maar vanwege de strenge maatregelen tijdens de coronapandemie heeft het land zich teruggetrokken. 

De AFC maakt maandagochtend Nederlandse tijd bekend dat Qatar een tweede landentoernooi mag gaan organiseren. De manier waarop het WK tot dusver is georganiseerd, gaf onder andere de doorslag voor het comité. Indonesië en Zuid-Korea hadden zich ook beschikbaar gesteld als organisator, maar de twee landen vallen buiten de boot. 

'Iedereen heeft bewondering voor de capaciteiten van Qatar om grote sportevenementen te organiseren', stelt AFC-president Salman Bin Ebrahim Al Khalifa in een statement. 'De infrastructuur is van wereldklasse en dat geldt ook voor het organisatietalent van Qatar. We zijn ervan overtuigd dat Qatar een gastheer zal zijn die past bij het prestige en de statuur van het kroonjuweel van het Aziatische voetbal.'

De kans is groot dat de Azië Cup vanwege het warme klimaat in Qatar later in het jaar wordt gespeeld dan normaliter. Het WK werd dit jaar ook al enkele maanden opgeschoven vanwege het te warme weer in Qatar tijdens de zomermaanden.