Nieuws

Onbegrip voor Schreuder: 'Duidelijk een trainer die druk van een grote club voelt'

Onbegrip voor Schreuder: 'Duidelijk een trainer die druk van een grote club voelt'

17-10-2022 08:56

Alfred Schreuder verscheen zondagavond geïrriteerd op de persconferentie na de overwinning van Ajax op Excelsior. De trainer van de Amsterdammers was niet te spreken over de Nederlandse media. Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay reageren kritisch op de tirade.

"Dit is duidelijk een trainer die de druk van een grote club voelt", zei Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. De voormalig prof vindt het volkomen logisch dat Schreuder kritiek krijgt in de media, mede door de prestaties en keuzes die zijn gemaakt. "Dan krijg je dit vroeg of laat op je bordje. Dan werken de mechanismes. Maar dan vind ik dit nog vroeg."

Volgens Van Hooijdonk past de nodige kritiek bij een club als Ajax. "Je weet als trainer van deze club dat er een hoop lulverhalen de ronde doen. Dat moet je zien te managen. Dat is het verschil tussen trainer zijn van Ajax, of trainer zijn van Dordrecht '90."

"Je moet accepteren dat wanneer je niet aan het verwachtingspatroon voldoet, dat er kritiek komt”, luidt de mening van Ibi. Met name het aankoopbeleid wordt door de voormalig Oranje-international in twijfel getrokken. “Als je meer dan 100 miljoen euro uitgeeft, mag je verwachten dat er kwaliteit op het veld staat. Het kapitaal moet daar staan, maar dat is niet het geval."