Wedstrijdverslag

Leverkusen met Frimpong en Bakker krijgt flink pak slaag van Eintracht Frankfurt

Leverkusen met Frimpong en Bakker krijgt flink pak slaag van Eintracht Frankfurt

15-10-2022 17:36

Het gaat Bayer Leverkusen momenteel sportief gezien niet voor de wind. Met Jeremie Frimpong en Mitchell Bakker in de basis kreeg het een harde tik te verwerken: het werd 5-1 voor Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen: 5-1

Frimpong had een week rust gekregen, omdat hij geschorst was in de Champions League tegen FC Porto (3-0 verlies). Samen met Bakker stonden de twee tegen Frankfurt wel in de basis, maar Nederlanders Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven begonnen wel op de bank. In de eerste helft leek er nog niet zo veel aan de hand. Frimpong raakte zelfs nog de lat, maar vlak voor de thee kreeg de thuisploeg een strafschop. Die werd binnengeschoten door Daichi Kamada.

Na 56 minuten was het Piero Hincapié die de ploeg van Xabi Alonso weer langszij schoot. Even later moest de verdediger inrukken. Hij kreeg een rode kaart waardoor Leverkusen het helemaal kwijtraakte. Door een prachtige stift van Jesper Lindstrøm verscheen de 3-1 op het scorebord, waarna Kamada opnieuw een strafschop verzilverde. Het laatste wapenfeit kwam van de voet van Lucas Alario, die aantekende voor de 5-1 tegen zijn voormalige werkgever.   

Door het verlies staat Leverkusen momenteel op de zestiende plaats in de Bundesliga, twee punten boven de degradatiestreep. 

Overige uitslagen:

VfB Stuttgart-VfB Bochum 4-1
VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 2-2
Werder Bremen-FSV Mainz 05 0-2