Nieuws

'Toen ik hoorde van Leicester was het een no-brainer: ik wilde in de PL spelen'

'Toen ik hoorde van Leicester was het een no-brainer: ik wilde in de PL spelen'

15-10-2022 12:34

Wout Faes  is bij Leicester City in rap tempo uitgegroeid tot vaste waarde. De verdediger verklaart in een interview met The Telegraph dat het niet veel gescheeld had of hij had voor Chelsea gespeeld. Het spelen in de Premier League is een droom die uitkomt voor de centrale verdediger.

Hoewel met zijn kapsel zijn de gelijkenissen met David Luiz snel getrokken, heeft de mandekker iets anders aan zijn hoofd: het voorkomen van degradatie. "We hebben pas negen wedstrijden gespeeld, dus ik ben niet bang", steekt Faes van wal. "Het is begrijpelijk waarom de fans zich zorgen maken, maar ik geloof nog steeds in de kwaliteit van dit team", zegt hij over de huidige hekkensluiter van de Premier League.

Faes omschrijft ondanks het uitblijven van sportieve successen zijn verblijf bij The Foxes dusver als een droom. "Ik geloof in de kwaliteiten van dit team. Elk team in de Premier League maakt een moeilijke periode door wanneer ze niet winnen. Dat is natuurlijk niet leuk en moet zo snel mogelijk veranderen."

Zijn kapsel maakt de tongen los in Engeland. Zeker gezien het feit dat Chelsea in het verleden al eens interesse in hem toonde. Zo stuurde ze hem terwijl hij in de jeugd van RCS Anderlecht zat. een shirt van nota bene David Luiz. "Als ik daarheen was gegaan, had ik misschien meer geld gekregen, maar dat was niet belangrijk", vervolgt Faes. Hij bleef vervolgens bij Anderlecht omdat zijn toekomstperspectieven beter waren.

Via achtereenvolgens sc Heerenveen, Excelsior, KV Oostende en Stade Reims kwam de inmiddels 24-jarige stopper toch in de Premier League terecht. "Toen ik over Leicester hoorde, zei ik meteen tegen mijn zaakwaarnemer: 'Maak het waar.' Het was een no-brainer. Geld kan me niet schelen, ik wilde gewoon in de Premier League spelen."