'Barcelona wil wéér transfervrij toeslaan: basisklant Ten Hag op de radar'

15 oktober 2022 om 07:11

FC Barcelona heeft zich flink geroerd op de zomerse transfermarkt, maar is ondanks de financiële problemen nog niet klaar. Voorzitter Joan Laporta kondigt aan dat de Catalanen de markt weer op gaan. Één van de spelers die naar Catalonië zou moeten komen is Manchester United-rechtsback Diogo Dalot.

"We zijn bezig op de transfermarkt", laat Laporta weten aan Barça TV. "We voeren gesprekken met de technische staf en zoeken altijd naar mogelijkheden om de ploeg te versterken. We hebben al een goed team, maar het kan altijd beter. Daar werken we aan met onze trainer, het technische secretariaat en de sportief directeur."

Het Spaanse SPORT meldt dat Dalot een van de versterkingen moet worden voor Barcelona. De rechtsback is onder Erik ten Hag definitief doorgebroken bij Manchester United en maakt indruk dit seizoen. De Catalanen zijn geïnteresseerd mede omdat de Portugees international een aflopend contract heeft bij United. Dalot is onder Ten Hag basisspeler dit seizoen in de Premier League.

Naast Dalot zou er ook een middenvelder moete komen die Sergio Busquets op termijn zou kunnen vervangen. De Spaanse middenvelder lijkt na dit seizoen te vertrekken bij de Catalanen. Trainer Xavi Hernández is gecharmeerd van Rubén Neves. Het is daarom niet uitgesloten dat Barça na dit seizoen een poging zal wagen voor de Portugese middenvelder van Wolverhampton Wanderers.