Ten Hag ontsnapt in de slotseconden en legt de vinger op de zere United-plek

14-10-2022 07:21 Laatste update: 10:22

Manchester United beleefde donderdagavond een vlekkeloze, maar moeizame avond tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. The Red Devills sleepten de overwinning in de laatste seconde van het duel binnen. Manager Erik ten Hag verscheen opgelucht op de persconferentie.

Veel United-spelers hadden het vizier niet op scherp tegen Omonia. Notabene controlerende middenvelder Scott McTominay maakte de bevrijdende treffer in de allerlaatste seconde.

“De manier van spelen tot aan het strafschopgebied was goed, maar dat gold voor het afwerken daarentegen niet”, constateerde Ten Hag. “Laten we hopen dat we de doelpunten voor komend weekend hebben bewaard.”

“Ik elke wedstrijd op die tegen Brentford na hebben we gescoord”, vervolgde de Nederlandse Manager. “In dit team zit veel creativiteit en scorend vermogen, maar soms zit er een avond tussen waarop het niet goed lukt. Voor sommige spelers was vanavond zo’n avond.”

Ten Hag ziet wel kenmerk in zijn team dat hem kan bekoren. “Wat het goede eraan is, en daar moet ik het team de credits voor geven, is dat ze maar blijven gaan. Ze blijven geloven in een doelpunt tot aan het eind en daar werden ze voor beloond. Zo moet het ook.”

Manchester United moet nog aan de bak in de Europa League-groep. De ploeg van Ten Hag staat weliswaar zeer solide op plek twee met een verschil van zes punten met nummer drie FC Sheriff Tiraspol, maar legt het vooralsnog af tegen nummer één Real Sociedad.