Nieuws

Ramalho: 'Als ik niet speel word ik gek, ik wil niet op de bank zitten'

Ramalho: 'Als ik niet speel word ik gek, ik wil niet op de bank zitten'

14-10-2022 11:24 Laatste update: 11:44

André Ramalho spreekt over een goed resultaat tegen FC Zürich. De verdediger keerde na een tegenvallende periode terug in de basis en lijkt niet meer weg te denken uit de basis van PSV.

Ramalho zat dit seizoen al meermaals op de bank bij PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij rouleerde meerdere malen in de defensie, waardoor de Braziliaan geen onbetwiste basiskracht was. Echter greep Ramalho zijn kans toen hij hem kreeg en lijkt hij nu weer de leider te zijn die hij vorig seizoen was. Ook tegen Zürich liet de verdediger sterk spel zien. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld en opnieuw een echte teamprestatie geleverd", sprak Ramalho tegenover Voetbal International. "We waren vervolgens geduldig en verdedigden opnieuw heel goed. Met uiteindelijk een heel mooi resultaat waar we tevreden over kunnen zijn."

Na zijn blessure oogde Ramalho onrustig in de Eindhovense verdediging, waardoor Van Nistelrooij hem vaker op de bank zette dan hem lief was. "Ik accepteer de beslissing van de trainer, want het is zijn besluit. Ik probeer altijd alles te geven en ik ben heel kritisch op mezelf. Ik kijk op zulke momenten altijd goed naar wat ik kan doen. Wat moet ik verbeteren en waar moet ik aan werken? Dit is altijd zo geweest. Ik werk heel hard en ik vecht er iedere dag voor om op het veld te mogen staan. Maar als ik niet speel, dan word ik gek. Ik wil niet op de bank zitten, daar kan ik niet tegen. Helemaal omdat ik weet wat ik er allemaal voor doe."

Volgens Ramalho zijn de resultaten van de afgelopen weken een collectieve prestatie. "Soms houden we de nul, maar dat wil dan niet automatisch zeggen dat we ook goed hebben gevoetbald. Ik let juist altijd meer op de details. Wat deden we goed, wat moet er beter, zodat we ons iedere wedstrijd weer verbeteren. Ik ben blij dat het nu goed gaat en we weinig weggeven, maar er is nog veel werk te verzetten en er komen nog heel veel wedstrijden aan."