Opstellingen

Slot onthult opstelling Feyenoord: Gimenez in de spits, Jahanbakhsh voor Dilrosun

Slot onthult opstelling Feyenoord: Gimenez in de spits, Jahanbakhsh voor Dilrosun

13-10-2022 17:30 Laatste update: 17:46

Arne Slot heeft zijn basisopstelling voor de wedstrijd tegen FC Midtjylland onthuld. De Feyenoord-trainer gaat de wedstrijd tegen de Denen in met twee wijzingen tegen opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente. Santiago Gimenez mag het opnieuw gaan laten zien in de spits. 

In de verdediging is er plaats voor Marcos Lopez, waardoor de uitblinkende David Hancko naar het centrum van de verdediging verkast. Dat gaat ten koste van Jakob Rasmussen, die weer naar de bank is verwezen. 

Slot houdt opnieuw vast aan het middenveld waarmee hij het overgrote deel van de wedstrijd tegen de club uit Enschede speelde. Dat betekent dat Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Orkun Kökcü de lakens uit mogen gaan delen. 

In de aanval heeft Gimenez opnieuw de voorkeur gekregen boven Danilo Pereira. De Mexicaan wist tegen Twente niet te scoren, maar zei zelf al in gesprek met Voetbal International dat hij Het Legioen graag terug wil gaan betalen. Javairô Dilrosun zit sinds lange tijd weer eens op de bank, hij wordt vervangen door Alireza Jahanbakhsh.

De opstelling van Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Geertruida, Kökcü, Timber; Jahanbakhsh, Gimenez, Szymanski.