Nieuws

'Puinhoop bij Ajax: Lenferink en de rvc zijn het failliet van de totale structuur'

'Puinhoop bij Ajax: Lenferink en de rvc zijn het failliet van de totale structuur'

13-10-2022 11:49 Laatste update: 12:35
5

Het is 'een puinhoop' binnen de organisatie van Ajax, volgens Valentijn Driessen. De Telegraaf-journalist weet dat de scouting bij Ajax volledig genegeerd wordt én dat de directie en de raad van commissarissen de touwtjes stevig in handen hebben binnen de Amsterdamse club.

De chef voetbal van de ochtendkrant zag negentig minuten lang een 'kat en muisspel' in Napels. "Napoli was oppermachtig en bepaalde het tempo", analyseert Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Het was mannen tegen jongens. Na de goal van Davy Klaassen dachten ze dat er nog iets inzat. Er heeft helemaal nada, niets ingezeten. Voor heel Ajax geldt dat het geen topniveau is. Dat is een heel trieste constatering na drie keer geveegd te zijn in de Champions League."

Driessen stipt het aankoopbeleid aan als één van de oorzaken van de achterblijvende sportieve prestaties. "Ze hebben verschrikkelijk slecht ingekocht. Er is honderd miljoen geïnvesteerd, maar dat zie je niet af aan dit elftal. Dat ga je ook niet zien. Bassey is voor 25 miljoen euro gekocht. Die jongen mag de veters van Martínez nog niet strikken. Dat krijg je als het een puinhoop is in de organisatie. Dat kun je wel concluderen. En dat ligt niet eens aan de scouting. Die zijn namelijk opzichtig geneerd door Hamstra, Huntelaar en Van der Sar."

Naast het trio moet de uitvoerende directie en de rvc het flink ontgelden. "Suzan Lenferink bepaalt veel te veel. Zij heeft totaal geen voetbalinzicht, geen voetbal know-how en heeft helemaal niets met voetbal. De directie en raad van commissarissen moeten in dienst staan van het voetbal, maar ze zijn alleen maar met zichzelf bezig. Dit is het failliet van de totale structuur. Het doet verlangen naar een nieuwe fluwelen revolutie."