Nieuws

Cruijff vol vertrouwen: 'Als ik wat anders zeg, komt mijn vader me slaan'

Cruijff vol vertrouwen: 'Als ik wat anders zeg, komt mijn vader me slaan'

12-10-2022 17:58 Laatste update: 18:06

Jordi Cruijff is vol vertrouwen over de wedstrijd met FC Barcelona tegen Internazionale. De sportief directeur stelt dat als hij geen vertrouwen zou hebben, zijn vader zou komen en hem zou slaan.

Cruijff is sinds juli verantwoordelijk voor het sportief beleid bij de Catalanen. In het programma Hoy por Hoy van Cadena SER ging Cruijff in op de Champions League-ontmoeting van woensdagavond. "Ik ben van nature optimistisch. Dus ik weet zeker dat we gaan winnen. Als ik wat anders zeg komt mijn vader om me een klap te verkopen." De kersverse directeur is onder de indruk van de jonge generatie bij Barcelona, maar plaats wel een kanttekening. "In het elitevoetbal is er geen geduld en kan je mensen niet vertellen dat ze drie jaar moeten wachten op een ​​kampioensteam. Je moet resultaat zien vanaf de eerste dag."

Cruijff ging ook in op zijn vader. Volgens hem is de erfenis van zijn vader onsterfelijk. "De grens tussen waanzin en genialiteit is soms bijna onmerkbaar. Eerst zagen ze mijn vader als een gek, maar toen de resultaten kwamen was hij een genie. Hij is de enige persoon die twee stadions naar zich vernoemd heeft", doelend op de Johan Cruijff ArenA en het Estadi Johan Cruyff waar de vrouwen van Barcelona spelen.