Nieuws

Van Basten verdedigt actie van Tadic: 'Iedereen gebruikt het zoals hij wil'

Van Basten verdedigt actie van Tadic: 'Iedereen gebruikt het zoals hij wil'

11-10-2022 07:27

Marco van Basten is van mening dat de meningen doordraaien na de actie van Dusan Tadic tijdens het duel tussen FC Volendam en Ajax. De Servische aanvoerder werd gewisseld en besloot vanaf de zijlijn aanwijzingen te geven aan zijn ploeggenoten. 

Van Basten deed bij Rondo van Ziggo Sport zijn zegje over het gebeuren. San Marco is van mening dat de actie in de media is opgeblazen. "Het is in zoverre kwetsbaar dat het een spelletje wordt. Iedereen gebruikt het zoals hij wil. Je kunt het uitleggen als zwakte van de trainer, maar ook dat het de eerlijkheid van de speler is", meent de oud-spits. 

Het is juist die dualiteit die het lastig maakt de situatie goed in te schatten, stelt Van Basten. "Dan krijg je dus allerlei meningen en dat is wel gevaarlijk. Ook voor de trainer, want dan word je misschien niet serieus genomen. Ik denk niet dat het een probleem is, maar er kan een probleem van gemaakt worden. Dat gebeurt door de buitenwereld", besluit de oud-voetballer. 

Youri Mulder sluit zich aan bij de oud-speler. "Hij doet het echt om het elftal te helpen. Het is een winnaar, maar hij heeft niet in de gaten dat de beeldvorming anders zou kunnen zijn. Je speelt een wedstrijd tegen Volendam, geen EK-finale. Het is Tadic, dat zit in zijn cultuur."