Nieuws

'Laat Van der Sar Pochettino bellen, spreek desnoods af in Buenos Aires'

'Laat Van der Sar Pochettino bellen, spreek desnoods af in Buenos Aires'

10-10-2022 18:03

Het ontslag van Peter Bosz bij Olympique Lyonnais zorgt bij menig Ajax-fan voor gespitste oren, maar het zou verstandiger zijn om Mauricio Pochettino te benaderen bij een eventueel vertrek van Alfred Schreuder. Dat stelt Henk Spaan in zijn column in Het Parool.

In het kader 'niet geschoten is altijd mis' spreekt Spaan over de voordelen die Pochettino, die deze zomer opstapte bij Paris Saint-Germain, met zich meebrengt. 'Mijn kandidaat is Mauricio Pochettino. Mocht Ajax hem willen benaderen, laat hem dan niet bellen door een ondergeschikte. De man is Argentijn. Dan wordt het tijd dat Van der Sar uit zijn schulp kruipt en zelf de telefoon pakt. Pochettino voelt zich onmiddellijk gewaardeerd. Desnoods afspraak maken in Buenos Aires, of waar deze wereldburger ook woont', valt te lezen. 

Ajax wankelt de laatste weken en volgens Spaan is het tijd dat er koppen met spijkers worden geslagen in de hoofdstad. 'Vraag of hij kan leven met Blind als td. Zo ja, vastleggen met handdruk. De man is steenrijk, veel meer dan Tadic hoeft hij niet te verdienen', besluit Spaan.