Nieuws

Eiting beleeft kippenvelmoment bij nederlaag tegen Ajax: 'Dat was prachtig'

Eiting beleeft kippenvelmoment bij nederlaag tegen Ajax: 'Dat was prachtig'

09-10-2022 11:24

Carel Eiting stond zaterdag met FC Volendam voor het eerst tegenover Ajax, de club waar het voor de middenvelder allemaal begon. De spelverdeler beleefde naar eigen zeggen een kippenvelmoment tegen de Amsterdammers.

Na een uur leek de wedstrijd gespeeld toen Brian Brobbey er 0-3 van maakte. Door de goals van Lequincio Zeefuik en Eiting werd het toch nog spannend. "Bij momenten besef je hoe goed Ajax bij vlagen is, maar er waren ook momenten dat je denkt: we kunnen wat vandaag. Het kón ook, maar is uiteindelijk niet gebeurd", aldus Eiting.

Eiting vierde het doelpunt tegen Ajax niet uitbundig en stak zijn handen de lucht in. "Toen ik langs de Ajax-supporters liep, kreeg ik kippenvel", aldus de 24-jarige controleur. "Dat was prachtig. Dan besef je dat in ieder geval iets positiefs hebt achtergelaten daar, als speler, of als mens, of wat dan ook. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder en was geweldig om mee te maken. Vooraf probeerde ik er eigenlijk zo min mogelijk aan te denken. Als je gaat denken, word je natuurlijk gek. Alle spelers die je kent, alle mogelijkheden en kwetsbaarheden... Het was gewoon: niet denken en alles geven."