Nieuws

Cillessen begreep niets van De Boer: 'Uitleg die ik kreeg sloeg nergens op'

Cillessen begreep niets van De Boer: 'Uitleg die ik kreeg sloeg nergens op'

08-10-2022 08:04 Laatste update: 10:11

Jasper Cillessen begreep niet waarom toenmalig bondscoach Frank de Boer besloot om hem niet te selecteren voor het EK 2020. De NEC-doelman stelt dat de uitleg die hij kreeg nergens op sloeg.

Enkele weken voor het EK testte Cillessen positief op het coronavirus. De Boer twijfelde vervolgens openlijk aan de fitheid van de keeper. "De uitleg die ik kreeg, sloeg nergens op", zegt Cillessen tegen Voetbal International. "Dertien dagen voor het toernooi was het oordeel dat ik niet fit was, terwijl ik al ruim een week thuis had gezeten. Tijdens de poulefase heb ik voor mezelf getraind bij De Treffers in Groesbeek. Ik was gewoon topfit. Het was frustrerend, daar heb ik nog altijd een zure nasmaak van."

Cillessen heeft er vertrouwen in dat hij komende winter tijdens het WK in Qatar onder de lat zal staan bij Oranje. "Ik weet van Van Gaal wat ik kan verwachten. Alles staat in het teken van beter worden. Het is fantastisch om mee te maken. Ik durf wel te zeggen dat hij de beste trainer is met wie ik heb gewerkt. Voetbaltechnisch heb ik heel veel van hem geleerd. Onder hem heb ik altijd gepresteerd en was er nooit twijfel dat ik er zou staan als het nodig was."