Nieuws

Jubilaris Schöne heeft genoeg van gelijke spelen: 'Begint wel te vervelen'

Jubilaris Schöne heeft genoeg van gelijke spelen: 'Begint wel te vervelen'

07-10-2022 17:14 Laatste update: 17:41

Lasse Schöne speelt zaterdagavond in het shirt van NEC Nijmegen naar alle waarschijnlijkheid zijn 396e Eredivisie-wedstrijd. In deze speciale wedstrijd hoopt de Deen drie punten te pakken omdat volgens hem de gelijke spelen van de afgelopen weken beginnen te vervelen.

Met zijn 396e wedstrijd stoot Schöne Jan Heintze van de troon als buitenlander met de meeste Eredivisieduels. Hoewel statistiekjes de Deen niet zo veel uitmaken, maken de drie punten komend weekend hem wel wat uit. "We hebben het er deze week ook wel extra ingepeperd. Begrijp me niet verkeerd, we willen altijd winnen, maar nu beginnen die gelijke spelen wel een beetje te vervelen", vertelt Schöne tegenover ForzaNEC. "We voetballen heel aardig, maar de laatste fase moet beter. Dan kan je dingen helemaal anders gaan doen, maar met onze manier van spelen kan je met een beetje meer kwaliteit en een dosis geluk ook genoeg goals maken."

Schöne kijkt hoopvol uit naar de ontmoeting met Excelsior komend weekend. Volgens de middenvelder is het een kwestie van tijd voordat de uitslagen een keer de goede kant op vallen voor zijn ploeg. "In standaardsituaties doen we het al veel beter dan vorig seizoen. We creëren net als vorig jaar een hoop kansen eruit, maar nu vliegen ze ook nog eens tegen de touwen."