Nieuws

Nummer acht Nederland treft op papier zwakste tegenstanders van WK

Nummer acht Nederland treft op papier zwakste tegenstanders van WK

06-10-2022 12:52

Nederland reist als de nummer acht van de wereld af naar het WK in Qatar. Dat blijkt uit de nieuwe World Ranking van de FIFA die donderdag gepubliceerd is. Op papier treft Oranje de zwakste tegenstanders in de groepsfase van alle landen die deelnemen aan het eindtoernooi in het Midden-Oosten.

Zoals gebruikelijk publiceert de Wereldvoetbalbond na afloop van een interlandperiode een lijst met de top-tien. In de bovenste regionen van de ranglijst wisselen alleen Spanje en Italië van plek. De Spanjaarden zakken naar de zevende plaats, waar de Italianen stijgen naar plek zes.

Nederland blijft op de achtste plaats staan. De top-vijf wordt gevormd door achtereenvolgens Brazilië, België, Argentinië, Frankrijk en Engeland. Portugal en Denemarken completeren de top-tien. Met Senegal (18), Ecuador (44) en Qatar (50) is er geen andere groep zo 'zwak' als die van Nederland.

Op papier wacht Engeland de zwaarste opgave. De mannen van Gareth Southgate zijn veroordeeld tot ontmoetingen met Iran (20), Verenigde Staten (16), Wales (19).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!