Idrissi blikt terug op Ajax-periode: 'Trainingen van Ten Hag waren geweldig'

6 oktober om 09:57

Oussama Idrissi is bezig aan zijn vierde maand in dienst van Feyenoord en is naar eigen zeggen eindelijk helemaal wedstrijdfit. De Marokkaans international is bezig aan zijn derde verhuurperiode sinds hij bij in 2020 bij Sevilla tekende en wil niet helemaal meegaan in de conclusie dat hij mislukt is bij de Spaanse topclub.

Op 27 juli werd Idrissi gepresenteerd bij Feyenoord en in de eerste weken vond de aanvaller zich geregeld terug in de basis. Arne Slot was onder de indruk van de manier waarop Idrissi zich manifesteerde op de trainingen, waardoor hij hem voor de leeuwen besloot te gooien. Dat leek te snel te gaan. "Pas nu ben ik topfit en speel ik mijn spel ook in de grote ruimtes", zegt de buitenspeler tegen Voetbal International.

Na Ajax en Cádiz CF is Feyenoord de derde club waaraan Idrissi verhuurd wordt. Is hij mislukt bij de Andalusiërs? "Als je er zo sec naar kijkt, kun je dat zeggen, ja", klinkt het. Idrissi geeft aan dat de omstandigheden meetellen, zoals het feit dat hij begon met een blessure en een matig debuut beleefde tegen Chelsea in de Champions League.

Toen de Amsterdammers op de stoep voor hem stonden hoefde hij niet lang te twijfelen. "Sevilla was blij dat ik naar Ajax kon. Ik was ook blij met Ajax, alleen wist ik dat het niet zo simpel ging worden. Achteraf was het alleen voor mij goed. De trainingen van Erik ten Hag waren geweldig, maar Ajax draaide en hij had weinig reden tot wisselen", aldus de aanvaller.