Nieuws

Xabi Alonso heeft eerste trainersklus op hoogste niveau te pakken in Bundesliga

Xabi Alonso heeft eerste trainersklus op hoogste niveau te pakken in Bundesliga

05-10-2022 19:12 Laatste update: 19:36

Bayer Leverkusen heeft met de aankodiging van het ontslag van trainer Gerardo Seoane direct de komst van Xabi Alonso wereldkundig gemaakt. De Spaanse oud-voetballer begint bij Die Werkself aan zijn eerste trainersklus op het hoogste niveau.

Zodoende krijgen de vier Nederlanders (Jeremie Frimpong, Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah en Mitchel Bakker) per direct een nieuwe trainer voor de groep na het ontslag van Seoane. De Zwitser moet het veld ruimen na matige resultaten. In de Bundesliga bezet Bayer Leverkusen de troosteloze zeventiende plaats en wist het slechts vijf punten te vergaren uit de eerste acht wedstrijden.

In de Champions League gaat het iets beter met drie punten uit drie duels, maar desalniettemin achtte de clubleiding de tijd rijp voor een ingreep. "Helaas zijn we afgedwaald van het pad van succes", steekt technisch directeur Simon Rolfes op de clubsite van wal. "De vroege uitschakeling in de DFB Cup, maar vooral de huidige stand van de Bundesliga, die ver onder onze verwachtingen ligt, hebben de trainerswissel vanuit ons oogpunt absoluut noodzakelijk gemaakt."

In de persoon van Xabi Alonso werd snel een vervanger gestrikt. "Met Xabi Alonso hebben we een coach gecontracteerd die als speler jarenlang een absolute wereldtopper was. Hij is een intelligente strateeg en uiterst succesvol in de drie meest veeleisende Europese competities."

De voormalig Spaans international hoefde niet lang te twijfelen toe Leverkusen hem vroeg naar een samenwerking. "In mijn gesprekken met de club werd al snel duidelijk dat ze hier, ondanks de huidige moeilijke situatie, in principe ambitieuze doelen nastreven en blijven nastreven. Het is een opwindende taak en ik ben er zeker van dat wij aan de verwachtingen zullen voldoen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!