Het goede voorbeeld: tiental Ajax O18 wint overtuigend van Napoli in Youth League

4 oktober om 16:55
Laatste update: 4 oktober om 16:58

Ajax O18 heeft een overtuigende overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van SSC Napoli in de Youth League. De Amsterdammers speelden een klein uur met tien man na een rode kaart van Sten Kremers, maar wonnen ruim: 5-1.

Het nog puntloze Napoli leek op papier een goede tegenstander voor Ajax om de rug te rechten na een eerdere 4-0 nederlaag tegen Liverpool O18. Dat bleek ook in de openingsfase. De thuisploeg opende sterk op het goedgevulde De Toekomst. Na minder dan een kwartier spelen stond er al een 2-0 tussenstand op het bord. Gabriel Misehouy schoot de openingstreffer tegen de touwen, waarna Jeppe Kjaer de score verdubbelde.

Er was geen vuiltje aan de lucht, totdat doelman Kremers te lang treuzelde met de bal aan zijn voet. Landry Boni onderschepte de bal, waarna de goalie aan de noodrem trok. Met een rode kaart én een penalty tegen benadeelde Kremers zijn ploeg flink. De strafschop werd benut door Leandro Rossi. Daarna leek het duel te keren, maar dat was buiten Stanis Idumbo Muzambo gerekend. Na een sterke individuele actie schoot de aanvaller de bal snoeihard in de kruising en zorgde hij daarmee voor de 3-1 ruststand.

Het spektakel van de eerste helft bleef lange tijd achterwege in het tweede bedrijf. Het was ruim een half uur wachten totdat de Amsterdammers opnieuw toesloegen. Het was andermaal Muzambo die doel trof. Met een razendsnelle schijnbeweging zette de Belg zijn directe tegenstander te kijk om vervolgens snoeihard tegendraads raak te pegelen. Bij het maken van de vierde treffer raakte Muzambo geblesseerd aan zijn schouder en moest hij het veld verlaten.

In de slotfase van het duel sloeg Ajax nog één keer toe. In de 84ste minuut ging de bal op de stip na een onhandige overtreding. Jaydon Banel ontfermde zich over het buitenkansje en schoot hard en laag binnen: 5-1. Met zes punten uit twee wedstrijden staat Ajax tweede in de groep. Eerder op de dinsdag won koploper Liverpool overtuigend met 4-1 van Rangers FC.

De hoofdmacht van Ajax speelt dinsdag om 21.00 uur tegen Napoli in de groepsfase van de Champions League. In het liveblog van VoetbalNieuws blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.