Nieuws

Kudus klaar voor duel met Napoli: 'Het is een goede start, maar ik kan nog beter'

Kudus klaar voor duel met Napoli: 'Het is een goede start, maar ik kan nog beter'

04-10-2022 06:47
2

Mohammed Kudus kan niet wachten om dinsdag met Ajax tegenover SSC Napoli te staan. De Ghanees was de eerste twee Champions League-duels van grote waarde voor de Amsterdammers, maar stelt dat hij zijn top nog niet heeft bereikt. 

Kudus heeft een lastige periode achter de rug bij Ajax met veel blessureleed, maar de aanvaller lijkt nu eindelijk op zijn plek in de hoofdstad. Trainer Alfred Schreuder geeft de speler steeds meer de mogelijkheid zichzelf te laten zien. "Dankzij God ben ik in de beste vorm en voel ik me goed", zegt Kudus op de clubkanalen van Ajax. "Daardoor speel ik nu veel en voel ik me fitter. Ik heb nooit aan mijzelf getwijfeld, ik weet wat ik kan. Het heeft wel mijn ontwikkeling een beetje afgeremd."

In de Champions League gaat het vooralsnog voortvarend voor Kudus: de Ghanees scoorde tegen zowel Rangers als Liverpool. De speler wordt vanuit zijn thuisland steevast gevolgd. "Ik zie dat veel mensen me steunen en naar me opkijken", laat de speler weten. "Het inspireert me, want ik keek vroeger altijd tegen de Ghanese legendes op. Ik wil de mensen uit Ghana inspireren en laten weten dat ze meer kunnen doen, ongeacht waar ze vandaan komen", besluit Kudus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!