Nieuws

Berghuis over roulatie bij Ajax: 'Ik ben geen voorstander, maar ik snap het wel'

Berghuis over roulatie bij Ajax: 'Ik ben geen voorstander, maar ik snap het wel'

03-10-2022 13:49
1

Alfred Schreuder rouleerde dit weekend flink bij Ajax en dat pakte uiteindelijk niet goed uit. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Steven Berghuis begon op de bank en viel in.

Berghuis is goudeerlijk als het gaat over het vele rouleren van trainers tegenwoordig. "Of ik als speler individueel voorstander ben? Nee, dat niet. Ik zie het wel overal gebeuren. Als je onze selectie ziet en hoeveel goede spelers we hebben, ook op de bank, dan begrijp ik het wel", laat de middenvelder annex aanvaller weten op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel tussen Ajax en Napoli.

De Oranje-international begon op de bank tegen Go Ahead, omdat hij herstellende was van een rugblessure. "Ik liep het al op tegen Polen. In die twee dagen werd het steeds beter, maar uiteindelijk was het niet goed genoeg tegen België. Nu hebben we de hele week gebruikt om te behandelen. Tegen Go Ahead was het goed genoeg om in te vallen, maar niet om te starten."

Met het feit dat Berghuis naast Schreuder aanwezig was bij de persconferentie, lijkt de trainer van Ajax voor te sorteren op een basisplaats voor de middenvelder. Dinsdag neemt Ajax het in de Champions League op tegen Napoli. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!