Klaiber op zijn plek bij Utrecht: 'Voetballers kunnen soms zó egoïstisch zijn'

30 september om 20:58
Laatste update: 30 september om 23:15

Sean Klaiber keerde deze zomer terug bij FC Utrecht, na een teleurstellende periode bij Ajax. De rechtsback voelt zich weer helemaal thuis in de Domstad, waar hij de liefde en rust weer heeft hervonden.

"Dit is gewoon mijn thuis", vertelt Klaiber in gesprek met Voetbal International. "En waar voel je je lekkerder dan thuis? Nergens toch? Ik heb mijn familie waar ik ze wil hebben, net als mijn vrienden. Mijn kinderen kunnen gewoon lekker spelen, thuis, op school. Als voetballer denk je wel eens na over de optie naar het buitenland te gaan. Vervolgens zie ik dan mijn zoontje spelen met zijn vriendjes. Die moet hij dan gaan missen. Is dat het wel waard? Voetballers kunnen soms zó egoïstisch zijn."

Klaiber zit dus weer helemaal op zijn plek bij Utrecht, maar de verdediger sluit niet uit dat hij ooit weer een stap maakt. "Jordy Zuidam wilde me graag terughalen, maar financieel was dat wel een dingetje. Ik verdiende natuurlijk een goede boterham bij Ajax. FC Utrecht kan dat gewoon niet betalen. Ik heb aardig wat in moeten leveren, maar dat heb ik ervoor over. Ik heb mijn familie waar ik ze hebben wil. Het is investeren in mezelf weer. Ik wil weer voetballen. Bij mijn club. En misschien dat ik op een dag FC Utrecht wel weer een mooie transfersom op kan leveren."