'Slecht nieuws voor Frenkie: Barça wil Wolves-'favorito' als opvolger Busquets'

30 september 2022 om 09:22

FC Barcelona is in de zoektocht naar een opvolger voor Sergio Busquets uitgekomen bij Rúben Neves. De middenvelder moet overkomen van Wolverhampton Wanderers.

Dat meldt de Catalaanse krant SPORT. Neves zou als 'favorito' gelden bij FC Barcelona om Busquets op te volgen. De Spaanse middenvelder vertrekt naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen bij de Catalanen. Busquets heeft een aflopend contract bij Barça en in Spanje verwacht men niet dat de 34-jarige spelverdeler zijn contract zal verlengen. Inter Miami zou de belangrijkste gegadigde zijn om Spaans international over te nemen.

Neves staat al langer op de radar van Barcelona, maar de Catalanen hadden eerder niet de financiële mogelijkheden om de 25-jarige Portugese middenvelder binnen te halen. Neves heeft nog een contract tot medio 2024, waardoor The Wolves hem waarschijnlijk deze zomer zal moeten verkopen om nog wat geld aan de Portugees international te verdienen.

Ook Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi was in beeld bij Barcelona. De Basken wilden de middenvelder echter niet laten gaan. Zubímendi heeft een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract staan. De Catalanen zoeken naar betaalbaardere mogelijkheden.

De komst van Neves zou slecht nieuws betekenen voor Frenkie de Jong. De Oranje-international geldt al jarenlang als de gedoodverfde opvolger van Busquets. Zelden kreeg De Jong de kans om zich te bewijzen op de door hem zo geliefde positie als verdedigende middenvelder. De keren dat de spelverdeler de kans kreeg, overtuigde hij niet.