Nieuws

Barça met zes basisspelers weer ouderwets hofleverancier Spaanse ploeg

Barça met zes basisspelers weer ouderwets hofleverancier Spaanse ploeg

24-09-2022 19:33 Laatste update: 20:06

FC Barcelona is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de basiself van Spanje in het Nations League-duel met Zwitserland (20:45). Het hele middenveld is bezet door spelers van de Catalaanse grootmacht. 

Barcelona wordt zaterdagavond goed vertegenwoordigd door het nationale team van Spanje. Het begint in de verdediging waar Jordi Alba en Eric García beide starten. De linksback kende bij zijn club nog maar weinig minuten in de eerste fase van het seizoen. 

Het middenveld kent alleen maar Barça-spelers. Als controleur staat Sergio Busquets op het veld. Hij is tevens de aanvoerder. Naast hem staan de jonge talenten Pedri González (19!) en Pablo Gavi (18!). 

In de voorhoede speelt Ferran Torres, die het bij zijn club dusver veelal moest doen met invalbeurten. De halve Nederlander van Real Madrid, Marco Asensio, staat in de spits bij La Roja. Hij werd deze week ook in verband gebracht met een transfer naar Barça. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!