Nieuws

Simons hoopt op WK-kansen: 'Ik denk dat het WK spelen een droom is voor iedereen'

Simons hoopt op WK-kansen: 'Ik denk dat het WK spelen een droom is voor iedereen'

24-09-2022 11:21 Laatste update: 12:35

Xavi Simons maakt momenteel furore bij PSV. Vrijdagavond mocht de middenvelder zijn debuut maken bij Jong Oranje, maar of hij daar lang speelt is de vraag.

Simons werd verkozen tot speler van de maand in de Eredivisie. Bij PSV lijken ze ook goud in handen te hebben met het toptalent die zich momenteel enkel op PSV focust. "Wanneer ik het stadion binnen stap kijk ik om me heen en ben ik wel ontzettend trots", verteld Simons bij ESPN. "Ik denk dat mijn familie ook trots is en hoop zo door te gaan." Hoewel de creatieve middenvelder vrijdag pas zijn debuut maakte voor Jong Oranje lonkt het grote Oranje al voor hem. Echter wil Simons er zelf nog niks van weten. "Het is een droom. Ik denk dat het WK spelen een droom is voor iedereen. Maar ik ben hier nu bij Jong en gefocust om hier te spelen.'

Ook ging Simons in op het overlijden van zaakwaarnemer Mino Raiola. "We waren gewoon echt close en toen ik hoorde dat hij overleden was, toen was dat wel moeilijk voor mij. Ik denk dat hij altijd met mij is en hij zal altijd met mij blijven. Hij zal me ook blijven beschermen, want ik ken hem als sinds ik dertien was. Nu ben ik negentien jaar, maar ik denk dat dit meemaken wel echt heel hard is geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!