Nieuws

Maguire: 'Ik weet niet wat er wordt gezegd en het maakt me niet echt uit'

Maguire: 'Ik weet niet wat er wordt gezegd en het maakt me niet echt uit'

24-09-2022 11:01 Laatste update: 11:23

Engeland verloor vrijdagavond in San Siro met 1-0 van Italy. Achterin was een plek weggelegd voor de bekritiseerde Harry Maguire. De verdediger ging na het verlies in op zijn situatie.

Maguire verkeert niet in de beste periode van zijn carrière. De duurste verdediger aller tijde is door Manchester United-trainer Erik ten Hag gedegradeerd tot wisselspeler en het was nog maar de vraag of hij zou spelen bij de nationale ploeg. Bondscoach Gareth Southgate gaf de verdediger het vertrouwen en maakte centraal achterin een plek vrij voor Maguire. "Ik weet niet wat er wordt gezegd en het maakt me niet echt uit", begon Maguire tegen TalkSPORT. "Ik kwam terug na drie prima wedstrijden met Engeland in de zomer en daarna een goede pre-season, ik voelde me goed. Echter heeft Ten Hag besloten mij op de bank te zetten en sindsdien blijft het team winnen."

Door het verlies degraderen de Engelsen naar de B-poule van de Nations League. Maguire kreeg zijn minuten bij The Three Lions en hoopt bij United ook weer snel in het veld te staan. "Ik blij hard werken op de training om er voor te zorgen dat ik er sta als ik nodig ben. Dat is alles wat ik kan doen voor het team." Maguire gaf aan dat hij enkel zo vaak in de media staat omdat hij aanvoerder is van United. "Dat doen ze alleen maar om clicks te krijgen. Ik ben naar het EK gegaan terwijl ik acht weken niet speelde. Uiteindelijk stond ik in het team van het toernooi."