Nieuws

Southgate over Maguire: 'Het is belangrijk om beste speler te steunen'

Southgate over Maguire: 'Het is belangrijk om beste speler te steunen'

23-09-2022 07:53
1

Gareth Southgate is nog altijd diep onder de indruk van Harry Maguire. De Engelse bondscoach zweert bij het opstellen van zijn onder druk staande centrumverdediger.

Met Maguire in de basis wist Manchester United dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen. Onder Erik ten Hag is de duurste verdediger aller tijden inmiddels zijn basisplaats verloren. Lisandro Martínez en Raphaël Varane krijgen de voorkeur boven hem. "Het is duidelijk geen ideale situatie met Maguire", begint Southgate het persmoment, opgetekende door The Guardian.

Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme voorziet de bondscoach (vooralsnog) weinig problemen. "We zijn nog maar een paar weken bezig na het voorseizoen. Als ze een paar keer negentig minuten hebben gespeeld, is dat prima." Southgate spreekt zijn hoop uit dat Ten Hag Maguire vaker op gaat stellen. "Als de situatie nog een week of zeven á acht duurt, begint dat begint wel ingewikkelder te worden."

Southgate is echter allerminst van plan om de 'geweldige' Maguire te laten vallen. "Hij is een belangrijke speler voor ons en het is belangrijk om onze beste spelers te steunen. Welke reputatie ik er ook door krijg: ik stel hem op. Hij is onze meest dominante centrale verdediger in de lucht. Hij en John (Stones, red.) zijn ongelooflijk aan de bal", aldus de bondscoach van The Three Lions.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie