Nieuws

Engeland gedegradeerd in de Nations League: 'We zijn door de ondergrens gezakt'

Engeland gedegradeerd in de Nations League: 'We zijn door de ondergrens gezakt'

24-09-2022 07:50

Engeland is vrijdagavond door de nederlaag tegen Italië uit Groep A van de Nations League dedegradeerd. De Engelse nationale ploeg bereikte in de vorige editie van het Europees Kampioenschap nog de finale en de spelers spreken dan ook van een wanprestatie in het nieuwe landentoernooi. 

De Italianen bleken uiteindelijk met 1-0 te sterk, waardoor Engeland op twee punten blijft steken na vijf duels. "We zijn in de Nations League door de ondergrens gezakt", erkent middenvelder Declan Rice. "Al was het niet allemaal slecht vanavond. Het enige wat ontbrak, was een doelpunt", stelde Rice na de wedstrijd. 

Harry Maguire ziet het minder somber in en vraagt de supporters de ploeg te blijven steunen. "We zijn mentaal sterk en moeten bij elkaar blijven. De supporters zijn nu waarschijnlijk gefrustreerd, maar ze moeten ons blijven steunen, want er komt een WK aan. Als we ver willen komen, hebben we ze nodig."

Bondscoach Gareth Southgate ligt onder vuur na de povere vertoning van The Three Lions, maar het lijkt er niet op dat de Engelsman voor zijn positie hoeft te vrezen. "Het is moeilijk om aan te geven waarom we niet scoorden. We kwamen wel in de buurt van het doel, maar gaven soms niet op het juiste moment de pass. We misten vanavond een stukje kwaliteit", stelde de bondscoach na afloop. "Iedereen zal zich focussen op het resultaat, maar ik zie ook veel positieve punten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!