Nieuws

Van der Meijde werd betrapt door Advocaat: 'Toen had ik een meisje laten komen'

Van der Meijde werd betrapt door Advocaat: 'Toen had ik een meisje laten komen'

23-09-2022 17:24 Laatste update: 17:26
3

Dick Advocaat was als bondscoach enorm scherp. De voormalig oefenmeester had een aantal strenge regels en hield van discipline. Een aantal Oranje-internationals had er moeite mee om alle regels keurig op te volgen, waaronder Andy van der Meijde.

"Dick heeft mij een keer betrapt", zegt de voormalig speler van onder meer Ajax en PSV bij Veronica Offside. "We zaten in Noordwijk en toen verveelde ik me een beetje. We moesten om twaalf uur op de kamer zijn. Ik had nog twee uurtjes en toen had ik een meisje laten komen. Maar dat hadden ze al door bij de beveiliging volgens mij. Ze lieten haar helemaal naar de zesde etage gaan en toen appte het meisje dat ze er was. Ik moest toen naar beneden gaan, maar kon geen noodtrap vinden. Een beveiliger betrapte me in de lift en toen wist ik hoe laat het was."

"De volgende ochtend moesten we een strandwandeling maken. En toen hoorde ik Advocaat aan Van Hanegem vragen wie het was", vervolgt Van der Meijde zijn anekdote. "Diezelfde avond speelde ik tegen Frankrijk, maar ik was erg slecht. Na de wedstrijd nam Advocaat me mee en hij vroeg me waar ik die avond ervoor was. Toen zei ik tegen hem: trainer, ik lag te neuken", aldus een lachende Van der Meijde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!