Nieuws

Cillessen: 'Bijzonder gevoel om als NEC'er opgeroepen te worden voor Oranje'

Cillessen: 'Bijzonder gevoel om als NEC'er opgeroepen te worden voor Oranje'

21-09-2022 08:33
1

Jasper Cillessen merkt dat de overstap naar NEC hem meer dan goed heeft gedaan. De doelman zit lekker in zijn vel en staat bovendien op pole position om de eerste keeper van Oranje te worden op het WK.

"Het geeft een bijzonder gevoel om als NEC'er opgeroepen te worden voor Oranje. Dat was ook een van mijn grote doelen toen ik deze zomer terugkeerde naar de club", aldus Cillessen tegenover De Gelderlander. De 33-jarige sluitpost is pas de zesde NEC'er die uitkomt voor het Nederlands Elftal. "Het pakt tot nu toe allemaal goed uit."

Cillessen speelde na zijn vertrek bij NEC voor Ajax, FC Barcelona en Valencia CF. Uiteindelijk keerde de doelman vanwege heimwee terug naar Nederland. "Ik voel me in Nijmegen op mijn gemak. De coronajaren in Spanje hebben impact op me gehad. Het geeft me rust dat mijn familie weer zo dicht bij me in de buurt woont. Ik lach meer, ben vrolijker en minder gestrest. (...) Veel mensen vroegen zich af of ik nog wel voor Oranje geselecteerd moest worden, omdat ik 'maar' bij NEC zat. Ik merk dat er anders naar me wordt gekeken en dat ik moet presteren. Dat geeft een lekkere druk."

Deze week sloot de keeper aan bij Oranje. Zijn concurrenten voor de plek onder de lat zijn Mark Flekken, Remko Pasveer en Andries Noppert. "Ik ben hier om te spelen en niet om een weekje vakantie te houden. Het is aan de bondscoach wie er speelt, maar ik ga wel gas geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!