Nieuws

Been mengt zich in spitsendiscussie: 'Daar gaat Feyenoord plezier aan beleven'

Been mengt zich in spitsendiscussie: 'Daar gaat Feyenoord plezier aan beleven'

17-09-2022 14:00 Laatste update: 15:28

Mario Been heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Santiago Giménez als eerste spits bij Feyenoord. Volgens de voormalig trainer van de Rotterdammers heeft de Mexicaan iets extra’s.

In de Dick Voormekaar Podcast gaat Been in op de spitsendiscussie bij Feyenoord. Vorige seizoen was die er ook maar stak Cyriel Desser er toch bovenuit ten opzichten van Bryan Linsen. Dit seizoen is het verschil tussen Giménez en Danilo een stuk kleiner, maar krijgt de Braziliaan toch noch toe de voorkeur. Been is er van overtuigd dat Feyenoord meer aan de Mexicaan gaat hebben. "Daar gaat Feyenoord veel plezier aan beleven, daar ben ik heilig van overtuigd. Hij heeft iets extra’s. Hij heeft die absolute drang naar de goal, hij wil per se scoren. Je ziet het aan alles. Aan de vooracties en de agressiviteit in het strafschopgebied."

Danilo is momenteel nog nummer één voor de spitspositie, maar olgens Been moet Feyenoord-trainer Arne Slot de rollen snel omdraaien. "Met de tijd wordt Giménez wel de eerste spits van Feyenoord. Hij hoeft niet veel beter mee te voetballen. Dessers was ook geen kanjer in het meevoetballen. Dat soort spitsen staan op de plekken om de bal erin te schoppen. Dat vind ik toch wel belangrijk voor een spits."