Nieuws

Kieft gaat in op luxeprobleem Slot: 'Geen reden om Danilo uit de basis te halen'

Kieft gaat in op luxeprobleem Slot: 'Geen reden om Danilo uit de basis te halen'

17-09-2022 08:48

Arne Slot zit in een luxepositie met twee scorende spitsen bij Feyenoord, zo stelt Wim Kieft in een column in De Telegraaf. De oud-international vraagt zich af of het tot problemen kan gaan leiden.

Afgelopen donderdag begon Danilo in de basis en tekende voor de derde treffer van de avond. In de tweede helft werd de Braziliaan gewisseld voor Santiago Gimenez die, na slechts drie minuten in het veld, ook tot scoren kwam. 'Op dit moment valt er geen reden te bedenken om Danilo te vervangen. Feyenoord speelt vrij goed. Danilo speelt daarin een rol door zich af en toe wat uit de spits te laten wegzakken zonder dat het ten koste van doelpunten gaat', stelt Kieft. De columnist is wel bang dat als Gimenez tot scoren blijft komen als invaller dit wel eens tot problemen kan gaan leiden.

Kieft is vol bewondering over de jonge Mexicaanse spits. 'Hij speelt bijzonder doelgericht, gretig, agressief, kan goed koppen en jaagt altijd op een doelpunt.' Echter stelt de analist dat de Mexicaan meevoetballend minder levert dan Danilo. Dat Gimenez een deugniet is zag Kieft wel aan zijn fratsen in Rome, waar de spits de bal opeiste van aanvoerder Orkun Kökçü om een penalty te nemen. 'Misschien niet netjes, maar je weet direct hoe hij er met zijn persoonlijkheid in zit. Een Mexicaanse straatvechter, die niet zal rusten voordat hij een basisplaats heeft veroverd. Ten koste van wie ook.'