'Galtier overweegt om Neymar, Messi of Mbappé uit de basis te halen bij PSG'

16 september om 10:18

Paris Saint-Germain trainer Christophe Galtier overweeg een systeemwijziging door te voeren. Dat heeft alles te maken met het spel van de Parijzenaren dat minder overtuigend wordt. Volgens L'Équipe overweegt de oefenmeester zelfs om Kylian Mbappé, Lionel Messi óf Neymar op de bank te zetten.

Momenteel treedt PSG nog aan in een 3-4-3 formatie. Om meer defensieve zekerheid te creëren zou Galtier willen switchen naar een viermansdefensie. Daarnaast is hij niet helemaal te spreken over het verdedigende blok, bestaande uit Marco Verratti en Vitinha en overweegt hij een extra middenvelder naast hen te zitten.

Daardoor zou Mbappé, Messi of Neymar het kind van de rekening worden. De drie vedettes voorin leveren nauwelijks defensieve arbeid. In Israël kwam PSG woensdag op een 1-0 achterstand (door een goal van Tjaronn Chery) en het optreden in de eerste helft tegen Macabbi Haifa is voor Galtier de voornaamste reden tot zorg. De Franse trainer zou zich volgens L'Équipe inmiddels afvragen of PSG wel de Champions League kan winnen met de drie supersterren in de voorhoede.