Tavsan: 'Met het oog op het EK met Jong Oranje is dat voor mij ook belangrijk'

14 september 2022 om 20:17

Elayis Tavsan is blij met de speelminuten die hij bij NEC Nijmegen krijgt. De ambitieuze vleugelaanvaller hoopt dat bondscoah Erwin van de Looi hem oproept voor het EK met Jong Oranje.

"Ik ben nog steeds een jonge speler die vooral veel moet spelen en leren. Natuurlijk wil ik ook meer assists en doelpunten, ik heb zelfs in mijn hoofd hoeveel. Hoeveel precies ga ik niet zeggen, maar je kunt niet na zes wedstrijden al een oordeel geven. Ik weet dat ik iedere wedstrijd de beste of een van de betere spelers moet zijn. Beslissend moet zijn voor NEC", zegt Tavsan in gesprek met Voetbal International.

"Ik krijg als rechtsbuiten genoeg vrijheid hier. Ik speel met goede spelers", vervolgt de vleugelaanvaller. "Tannane achter je is ook niet niks. Als Ous de bal heeft, dan kan er van alles gebeuren. Dan moet ik al bewegen. Onze klik is echt heel goed, we praten veel met elkaar, ook buiten het veld. Maar ook Jasper Cillessen brengt natuurlijk heel veel ervaringen mee waar ik van kan leren."

Tavsan droomt van een grote club, maar weet dat hij nog veel stappen moet maken. "Je weet nooit of je bij Besiktas gaat spelen, hier speel ik tot nu toe elke wedstrijd. Met het oog op het EK met Jong Oranje is dat voor mij ook belangrijk. Dat wil je meemaken. Doe ik het hier goed, is die kans dat ik mee mag reëel. Ik wil het hoogst haalbare, maar ben er nog lang niet. Ik ben onderweg."