Ajax O18 beleeft off-day en gaat hard onderuit tegen Liverpool in Youth League

13-09-2022 17:55 Laatste update: 18:04

Ajax O18 is er niet in geslaagd om in de Youth League te winnen van de leeftijdsgenoten van Liverpool. In Engeland gingen de Amsterdamse beloften hard onderuit: 4-0.

Al na acht minuten spelen was de brilstand van het bord verdwenen. Een voorzet van Liverpool- rechtsback Isaac Mabaya werd door Oakley William Cannonier tot doelpunt gepromoveerd. De Ajax-verdediging stond te slapen, waardoor de spits vrij kon binnentikken. In de loop van het eerste bedrijf beten de Noord-Hollanders wat meer van zich af: een inzet van David Kalokoh raakte de lat.

In 2019 werd Cannonier in één klap wereldberoemd tijdens Liverpool - FC Barcelona, toen hij als ballenjongen fungeerde bij dat duel. Nadat een bal achter ging, legde Cannonier  een nieuw speeltuig direct klaar bij de hoekschopvlag. Trent Alexander-Arnold nam de corner snel en Divock Origi schoot raak. Mede dankzij dat doelpunt wist de ploeg een eerdere 3-0 nederlaag goed te maken en door te gaan naar de Champions League-finale.

Onder toeziend oog van Manchester United-middenvelder Donny van de Beek kwam Ajax al vroeg in de tweede helft op een grotere achterstand, nadat Nassef Chourak een goede mogelijkheid op de gelijkmaker had laten liggen. Een fout van doelman Tommy Setford werd genadeloos afgestraft door andermaal Cannonier. De aanvaller completeerde vervolgens nog zijn hattrick.

The Reds domineerden in het restant van het duel. Ajax ontsnapte na een gigantische misser eerst nog aan de 4-0, maar in de blessuretijd moest Setford toch opnieuw vissen na een schot van Lewis Koumas. Zodoende leidt de ploeg van Frank Peerenboom na een eerdere 2-0 overwinning op Rangers FC nu een forse nederlaag.

De hoofdmacht van de Amsterdammers komt later op de dinsdag in actie. Op Anfield wordt om 21.00 uur afgetrapt voor het tweede groepsduel. Liverpool ging in de eerste wedstrijd hard onderuit met 4-1 bij SSC Napoli, waar Ajax overtuigend met 4-0 van Rangers FC won.

Opstelling Ajax O18: Setford; Sarfo (58. Viereck), Henry, Hato (74. Gorter), Van Bohemen (65. Chahid); Vos, Agougil, Idumbo-Muzambo; Chourak (74. Hamouchi), Banel (58. Vink), Kalokoh.