'Natuurlijk is Man U een van de grootste clubs, maar ik wil wedstrijden spelen'

11 september 2022 om 11:56

Tahith Chong verliet Manchester United deze zomer definitief voor Birmingham City. De aanvaller annex middenvelder is blij met zijn overstap.

"Natuurlijk is Manchester United een van de grootste clubs ter wereld. Uiteindelijk moet je naar jezelf kijken", aldus Chong tegenover Birmingham Live. "Je moet kijken wat je wil bereiken tijdens je carrière. Ik ben nu op de leeftijd gekomen dat ik wedstrijden wil spelen."

De Nederlander aasde al langer op speelminuten. "Als speler ontwikkel je je als je wedstrijden speelt. Dat gebeurt ook wel als je traint, maar uiteindelijk zijn wedstrijden het beste voor je. Als je dan geen speeltijd krijgt, of je speelt een keer en dan weer vier weken niet, dan is dat niet genoeg."

Chong is dan ook blij met zijn overstap naar de Championship-club. "Voor mij was het een logische beslissing. Toen ik doorkreeg dat ik geen speeltijd zou krijgen bij United, moest ik het elders gaan zoeken. Ik wil graag bepaalde doelen bereiken tijdens mijn carrière en daar heb je wedstrijden voor nodig. Het voelt als de juiste stap."