Transfernieuws

Update: Chong verlaat Manchester United van Ten Hag voor Championship-club

Update: Chong verlaat Manchester United van Ten Hag voor Championship-club

02-09-2022 00:34

Tahith Chong is op weg naar de uitgang bij Manchester United, schrijft Fabrizio Romano. De aanvaller kan ook onder zijn landgenoot Erik ten Hag niet rekenen op speelminuten en is op weg naar Birmingham City.

Met de naderende komst van Antony naar het Theatre of Dreams lijkt de rol van Chong definitief uitgespeeld. De Championship-club zet in op een definitieve transfer. De vleugelaanvaller kwam het afgelopen seizoen al uit voor Birmingham City. Ondanks slechts één goal en drie assists in twintig duels op het tweede niveau van Engeland heeft hij genoeg indruk gemaakt om in aanmerking te komen voor een permanente transfer, weet de transfergoeroe.

De onderhandelingen zijn inmiddels in volle gang, waar Birmingham City 'pusht' voor een transfer. Maandag werd Hannibal Mejbri al voor een jaar gehuurd van The Red Devils. Het contract van Chong verloopt medio 2023. De linkspoot speelt doorgaans als rechtsbuiten. Transfermarkt.de schat zijn waarde in op een bedrag van 3,5 miljoen euro.

Update: Tahith Chong laat het Manchester United van Erik ten Hag definitief achter zich. De middenvelder annex aanvaller tekende een contract tot medio 2026 bij Birmingham City, waar hij vorig seizoen ook al op huurbasis speelde. Chong speelde uiteindelijk zestien duels voor The Mancunians, scoorde daarin niet, maar gaf wel twee assists. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!