Nieuws

Ajax gewaarschuwd: Napoli-revelatie uitgeroepen tot Speler van de Maand

Ajax gewaarschuwd: Napoli-revelatie uitgeroepen tot Speler van de Maand

10-09-2022 10:39

Khvicha Kvaratskhelia is uitgeroepen tot Speler van de Maand, meldt de Lega Serie A via de officiële kanalen. De absolute revelatie van Ajax-tegenstander SSC Napoli ziet zijn weergaloze persoonlijke ontwikkeling beloond worden met de individuele prijs.

De Georgiër kwam deze zomer als grote onbekende in het internationale voetbal over van Dinamo Batumi uit zijn vaderland en heeft sindsdien weinig aanpassingstijd nodig gehad. Kvaratskhelia bleeft in de verkiezing tot Speler van de Maand augustus Paulo Dybala (AS Roma), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Lautrao Martínez (Internazionale) en Dusan Vlahovic (Juventus) allemaal achter zich.

Kvaratskhelia behoort tot de meest invloedrijke spelers in dit Serie A-seizoen. Tot dusver was de 21-jarige international al betrokken bij vijf doelpunten: hij maakte zelf vier goals en bereidde daarnaast één treffer voor. In de Champions League liet de spelverdeler zich ook gelden met een assist tegen Liverpool. De Engelse groepsgenoot van Ajax ging keihard onderuit in Napels: 4-1.