Nieuws

UEFA opent disciplinaire zaak naar aanleiding van supportersrellen bij Nice-Köln

UEFA opent disciplinaire zaak naar aanleiding van supportersrellen bij Nice-Köln

09-09-2022 19:36

De UEFA opent een disciplinaire zaak tegen OGC Nice en 1. FC Köln na de supportersrellen donderdagavond voorafgaand aan het duel in de Conference League. Door de rellen werd de aftrap van de wedstrijd een uur vertraagd.

Beide ploegen moeten rekening houden met sancties van de UEFA. De Europese voetbalbond heeft een tuchtzaak geopend met als doel de daders te identificeren en op te sporen. Aan de ene kant wordt Nice onderzocht voor het 'gooien van voorwerpen', 'gebruik van rookbommen', 'incidenten op de tribunes', 'personeelsbeveiliging', 'beperking van de beweging van toeschouwers' en 'blokkering van openbare doorgangen'.

De aanklachten tegen Köln zijn 'voorwerpen gooien', 'gebruik van rookbommen' en 'incidenten op de tribunes'. De disciplinaire commissie van de UEFA komt binnenkort bij elkaar om de straffen te bespreken waarbij vooral Nice zich zorgen zal moeten maken. Zij maken zich waarschijnlijk ook schuldig aan mogelijke tekortkomingen in de organisatie van de wedstrijd.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!