Nieuws

Adekanye over keuze voor Barça: 'Heb nog nooit een seconde spijt gehad'

Adekanye over keuze voor Barça: 'Heb nog nooit een seconde spijt gehad'

09-09-2022 16:27

Bobby Adekanye (23) kent ondanks zijn jonge leeftijd al een veelbewogen carrière. De aanvaller van Go Ahead Eagles speelde in Spanje, Engeland en Italië, maar keerde deze zomer terug op de Nederlandse velden.

Adekanye doorliep de jeugdopleiding van Ajax en koos elf jaar geleden voor een avontuur bij FC Barcelona. Via PSV, Liverpool, SS Lazio streek hij deze zomer neer in Deventer. De 23-jarige vleugelaanvaller heeft geen moment spijt van zijn keuze om Nederland op jonge leeftijd te verlaten. "Ik ging naar La Masía, dé plek waar Messi, Iniesta en al die anderen ook zijn begonnen. Natuurlijk was dat spannend, maar ik ging mijn dromen achterna", vertelt hij tegenover Voetbal International.

"Go Ahead Eagles is ook prachtig. De fans, dit stadion. Ik ben nog jong, maar weet tegelijkertijd als geen ander dat het snel kan gaan. Ik wil van elke seconde genieten hier", zegt Adekanye die met zijn ervaring veel kan betekenen voor zijn nieuwe werkgever. "Daarom moet ik de jonge spelers van Go Ahead ook bij de hand gaan nemen. Of moet ik zeggen: de nóg jongere spelers?"