Hommeles bij Groningen: Wormuth zet Ngonge tijdelijk terug naar de beloften

8 september om 11:33

Cyril Ngonge is uit de selectie gezet bij FC Groningen. Trainer Frank Wormuth heeft de aanvaller even niet meer nodig. Wat er precies is voorgevallen, is nog onbekend.

Ngonge is dan ook tijdelijk veroordeeld tot de beloften van de Trots van het Noorden. Wanneer de aanvaller weer bij de selectie wordt gehaald, heeft hij zelf in de hand. "Wij hebben op dit moment de nodige uitdagingen", aldus Wormuth op de clubsite van Groningen.

"Eén daarvan is het groepsproces. Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Wij hebben doelen gesteld en om die te bereiken moet iedereen aan de gestelde norm voldoen. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm. En dat is jammer, want hij heeft kwaliteiten die wij als team heel goed kunnen gebruiken."

Dat betekent niet meteen dat het einde verhaal is voor Ngonge, Groningen gaat er alles aan doen om hem te helpen. "Wij laten hem niet vallen. Wij willen hem helpen. Maar op dit moment is deze maatregel noodzakelijk. Wij willen rust in en om de ploeg. Het team is belangrijker dan het individu. Wij blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen."

Ngonge was het nieuwe Eredivisie-seizoen aardig begonnen. De 22-jarige aanvaller was goed voor twee goals in vijf wedstrijden.