Transfernieuws

'Mata gaat Icardi achterna en tekent donderdag contract in Turkije'

'Mata gaat Icardi achterna en tekent donderdag contract in Turkije'

08-09-2022 09:30
2

Juan Mata landt donderdag in Turkije en gaat daar een contract tekenen bij Galatasaray. De Spaanse middenvelder voegt zich bij Mauro Icardi, een andere vedette die er voor koos bij de Turkse topclub te vertoeven. 

Dat meldt Fabrizio Romano. Mata verliet deze zomer Manchester United na acht jaar trouwe dienst. De 34-jarige Spanjaard doorliep de jeugdopleiding bij Real Madrid en werd in 2007 opgepikt door Valencia CF. Vier jaar later verkaste de middenvelder naar Engeland om zich bij Chelsea te voegen. United betaalde in 2014 ongeveer 44 miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, die ook vaak op de rechtsbuitenpositie speelt.

Mata speelde in totaal 285 wedstrijden voor The Red Devils, waarin hij 51 keer wist te scoren en 47 assists gaf. Daarnaast speelde Mata 41 keer voor het nationale elftal van Spanje, waarin hij tien keer trefzeker was.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!