Nieuws

Kudus 'offert zich op' in de spits: 'Ik speel waar de trainer me nodig heeft'

Kudus 'offert zich op' in de spits: 'Ik speel waar de trainer me nodig heeft'

07-09-2022 21:33

Mohammed Kudus startte nog verrassend in de basis tegen Rangers FC, maar maakte een goede indruk. De Ghanees luisterde zijn goede prestaties op met een doelpunt voor Ajax en verscheen blij voor de camera’s.

Zijn naam galmde door de speakers van de Johan Cruijff Arena nadat hij tot Man of the Match werd benoemd. "Dit is teamplay, dat is het belangrijkste”, begint Kudus bij RTL 7. “Het hele team heeft het goed gedaan, dan komt het individu ook beter tot zijn recht, al ben ik blij met wat ik gepresteerd heb. Ik ben hard blijven werken. Dit is maar het begin en ik moet hard blijven werken.”

Kudus startte ten koste van Brian Brobbey in de spits bij Ajax. Dat was ‘een opoffering voor het team’, klonk het uit zijn mond. "Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik ben geen aanvaller, maar ik doe overal mijn best. Ja, ik vind de positie leuk omdat ik scoor, haha. Als ik hier een paar wedstrijden moet spelen, zal ik dat graag doen."

Kudus kwam de laatste tijd wat negatief in het nieuws. De Ghanees wilde graag een transfer naar Everton forceren en weigerde te trainen. "Ik heb met de trainer gesproken. Er was verder weinig aan de hand. We zijn doorgegaan en nu sta ik hier. Ik doe mijn best voor de club."