Opinie

Ziyech afgeslacht door Britse pers: 'Zowat alles wat hij deed, ging fout'

Ziyech afgeslacht door Britse pers: 'Zowat alles wat hij deed, ging fout'

07-09-2022 12:17
1

Na het optreden van Hakim Ziyech in het duel met Dinamo Zagreb (1-0) nederlaag, daalt er forse kritiek op hem neer. De technisch begaafde voetballer viel slecht in en moet het ontgelden in de Britse pers.

The Times zag de Marokkaans international bijzonder zwak invallen. 'Zelden spelers zwakker in zien vallen dan Ziyech', steekt het dagblad van wal. 'Zijn spel stonk naar een speler die in de zomer niet de verhuizing kreeg die hij van de club wilde. Zowat alles wat hij deed ging fout. Zijn voorzetten waren slecht, hij maakte zich schuldig aan een handsbal toen hij de bal op het veld ving om snel een inworp te nemen en hij maakte een puinhoop van twee vrije trappen in de blessuretijd.'

De eerste vrije trap - op 28 meter van het vijandelijk doel - schoot Ziyech in de muur, waarna The Times vond dat de linkspoot het opnieuw probeerde 'met een onmogelijk schot'. Sky Sports zag Ziyech samen met Reece James kibbelen over een vrije trap in de zevende minuut van de extra tijd. Even daarvoor had de spelverdeler het andere dode spelmoment dus al om zeep geholpoen.

'James' pleidooi om de vrije trap te nemen werd genegeerd en Mason Mount ook', zag het medium gebeuren. 'Ziyech stapte weer naar voren. En ja, hoor: de bal sloeg weer recht in de muur. Albert Einstein zei dat iets waanzin is als je steeds hetzelfde doet en vervolgens verschillende resultaten verwacht. Misschien had hij het over Chelsea', besluit Sky Sports ironisch.