Reactie

Ten Hag onder de indruk van Antony: 'Voor het eerst spelen en dan zo'n prestatie'

Ten Hag onder de indruk van Antony: 'Voor het eerst spelen en dan zo'n prestatie'

04-09-2022 20:12

Erik ten Hag is dolgelukkig met de vierde zege op rij met Manchester United. De Nederlander versloeg op Old Trafford Arsenal met 3-1. De manager is lovend over de ontwikkelingen van zijn spelers: vooral Antony en Marcus Rashford maakten indruk op Ten Hag.

Een dodelijk effectief Manchester United versloeg Arsenal door voornamelijk op de counter te loeren én daaruit toe te slaan. "We zijn blij natuurlijk met de overwinning en met de prestaties op het veld tegen een heel goed team als Arsenal", analyseert Ten Hag bij Viaplay. "Ze hebben erg goed gespeeld. Ik ben onder de indruk van de spirit van het team: we kunnen omgaan met tegenslagen. We hebben de juiste karakters bij elkaar. Nu moeten we samenwerken, goed omgaan met tegenslagen en in resultaten geloven."

Toch ziet Ten Hag genoeg ruimte voor verbeteringen. "De eerste tien minuten van ons waren goed." Na de afgekeurde goal van Arsenal in de vijftiende minuut, leek Manchester United wat van slag. "Dat doorbrak een beetje onze dominantie. Daarna moesten we kalm blijven en dat deden we goed. Arsenal is langer samen dan wij en hebben meer routines. De spirit bracht ons de overwinning. We werden afgemaakt in de pers, maar we vechten terug. We zijn hersteld. In de omschakeling zijn we echt heel goed."

Antony en Rashford zorgden samen voor de voltallig United-productie. De Braziliaan tekende de openingstreffer aan, waar Rashford de 2-1 en 3-1 maakte. "Ze hebben allebei geweldig gespeeld", toont Ten Hag zich onder de indruk. "Onze aanval is ontzettend gevaarlijk, ze waren constant dreigend en zijn ontzettend snel. Ze speelden voor het eerst samen en dan zo'n prestatie... Het was geweldig om te zien."