Nieuws

Schreuder over 'heel mooi gesprek' met Fortuna: 'Ze hebben daar echt ideeën'

Schreuder over 'heel mooi gesprek' met Fortuna: 'Ze hebben daar echt ideeën'

04-09-2022 10:42 Laatste update: 10:46

Fortuna Sittard kwam na het razendsnelle ontslag van Sjors Ultee al snel uit bij Dick Schreuder als ideale opvolger. De trainer van PEC Zwolle bedankte echter vriendelijk, maar zegt dat hij het een bijzonder gesprek vond.

Schreuder stapte vorig seizoen halverwege in bij PEC en wist de ploeg naar zijn hand te zetten. De stijgende lijn kwam echter net iets te laat en dus degradeerden de Blauwvingers naar de Keuken Kampioen Divisie, waar ze momenteel koploper zijn. "Waarschijnlijk heeft de club gekeken naar wat ik met PEC heb gedaan", vertelt Schreuder bij ESPN. "Ze zitten in een situatie waar wat leiding moet komen in een groep en zij waren nieuwsgierig hoe ik dat heb gedaan. Ik vond het voor mijn eigen ontwikkeling goed om toch een gesprek te hebben. Dat heb ik gevoerd en ik vond het heel bijzonder en een mooi gesprek."

"Ik heb het gevoel dat ze daar echt ideeën hebben. Ik hoop dat het uit gaat komen, want dat zou goed zijn voor het Nederlands voetbal", vervolgt Schreuder, die niet heeft getwijfeld om te verkassen naar Fortuna. "Nee, omdat ik bij PEC ben ingestapt en daar de kans heb gekregen. Ik heb daar mijn eigen traject gevolgd in een clubtraject. En dat staat voor mij bovenaan."