Nieuws

Schreuder sprak uitvoerig met Álvarez: 'Het is een teleurstelling voor hem'

Schreuder sprak uitvoerig met Álvarez: 'Het is een teleurstelling voor hem'

03-09-2022 12:13

Alfred Schreuder kijkt terug op een turbulente transferzomer in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Ajax. Antony vertrok na een werkweigering naar Manchester United, waar ook Mohammed Kudus en Edson Álvarez een vertrek bij de Amsterdammers probeerden te forceren. De professionaliteit van het duo dat uiteindelijk bij Ajax bleeft, waardeert de oefenmeester.

Álvarez kon naar Chelsea verdienen op de slotdag van de transfermarkt, waar Kudus hoopte over te stappen naar Everton. Het tweetal liet - net als Antony dat eerder deed - de trainingen aan zich voorbijgaan. "Met Mo Kudus is dat in overleg gegaan met mij", onthult Schreuder bij Ajax TV. "Er gebeuren dingen op de laatste dag en dan snap je dat zo'n jongen er in zijn hoofd mee bezig is. Ik weet daarvan. De jongens hebben gewoon weer meegetraind en zijn klaar om te trainen. Mo en Edson hebben zich enorm professioneel opgesteld. De boodschap die hij (Álvarez, red.) geeft is dat hij heel graag verder wil spelen voor Ajax. Het was een teleurstelling, maar hij heeft zich verder heel goed opgesteld."

Daarnaast gaat Schreuder in op de situatie die ontstond rondom Antony. De Braziliaanse dribbelsensatie besloot na FC Groningen-thuis (6-1 zege) niet meer voor Ajax te willen spelen en volgde een individueel trainingsschema. "Op een gegeven moment wordt afgesproken dat voor de bedragen die geboden werden, hij er niet voor gaat. Dan hoop je dat het klaar is", doelt de Ajax-coach op eerdere biedingen van Manchester United. "Als er een bod komt dat Ajax niet kan weigeren, wordt hij verkocht. Dat is het goed recht van de club en dan moet je schakelen. Ook als trainer, dat hoort bij je vak."

Contact heeft Schreuder naar eigen zeggen altijd blijven houden met Antony. "Iedereen weet dat het een hartstikke goed ventje is. Maar wat er toen gebeurde - dat hij niet wilde spelen en trainen - keur ik gewoon niet goed. Dat weet hij ook van mij", aldus de eindverantwoordelijke van de regerend landskampioen. Uiteindelijk vonden The Mancunians en Ajax elkaar in een voor Eredivisie-recordsom van honderd miljoen euro voor Antony.