Chelsea heeft alternatief voor Álvarez binnen en ziet andere controleur vertrekken

2 september 2022 om 08:06

Chelsea heeft donderdagavond naast Pierre-Emerick Aubameyang ook Denis Zakaria vastgelegd. De 25-jarige defensieve middenvelder wordt gehuurd van Juventus. The Blues hebben daarbij een optie tot koop bedongen.

Dat betekende dat Ajax opgelucht adem kon halen. Chelsea had het vizier afgelopen woensdag namelijk op Edson Álvarez gericht, die zelf ook wel oren had naar een Londense transfer. De Mexicaan weigerde zelfs te trainen om de transfer te forceren.

Tot een vertrek kwam het gelukkig niet voor de Amsterdammers en dus schakelde de Londense club over naar Zakaria. De Zwitser kwam een jaar geleden over van Borussia Mönchengladbach naar Juventus, maar zat daar meer op de bank dan dat hij in het veld stond. Nu mag de middenvelder de strijd aangaan met N’Golo Kanté, Jorginho en Mateo Kovacic.

Billy Gilmour

Waar de ene controleur kwam, vertrok de andere. Billy Gilmour is verkocht aan en levert Chelsea ruim tien miljoen euro op. De Schot kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Norwich City. In totaal kwam de middenvelder 22 keer uit voor The Blues.